Zarándokhely

A centrum egyik különlegessége, hogy zarándokhelyként szintén funkcionál: a szellemi felfrissülésre vágyók is megtalálják a kedvükre való kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget. Az udvaron úgynevezett „csendes helyiség” található, amelynek ablakai nincsenek, a fény a Göncölszekér, illetve a Kisgöncöl alakzatban elhelyezkedő réseken keresztül szűrődik be az észak felé tájolt szobába.

 

Bivak a kilátóban

A 960 méteren fekvő Galya-kilátón – hazánkban egyedülálló módon – nemcsak a csodálatos panorámában gyönyörködhetsz, de akár az éjszakát is fent töltheted. Az építmény belsejében kialakított három kamrát színes ablakok díszítik, mindegyikbe nagy, kör alakú ajtón keresztül lehet bejutni. A bivakszállásokat egész évben igénybe lehet venni. Derékalj és hálózsák szükséges, áram viszont van, így a világítás működik, és például a telefonod is feltöltheted. A mosdó és a zuhanyzó a Turistacentrum közelében található. A vizesblokk mellett zárható szekrények találhatók, amelyeket szintén igénybe lehet venni. A tél beköszöntével a Turistacentrum tesztközpontjának köszönhetően lehetőség lesz a közép- és magashegységi hálózsákok, felszerelések kipróbálására is a bivakszálláson.

 

A zarándokok számára emellett még szálláslehetőség van a második emeleten található dormitóriumban is. A hosszabb túrákat teljesítő vendégeknek lehetőségük lesz a ruháik kimosására is.

Megközelítés

SZÉP Kártya elfogadóhely

 

 

Támogató partnerek

Copyright © 2015

Magyar Természetjáró Szövetség

Minden jog fenntartva

Az Országos Kékkör nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztése

Azonosító szám: ÉMOP-2.1.1/A-12-k2-2012-0002